WerkEnergieAnalyse

HomeWerkEnergieAnalyse

Een groot deel van onze tijd besteden we aan werk. Als het goed is kost dat niet alleen energie, maar krijg je er ook energie van. Het is belangrijk dat deze kosten en opbrengsten mooi in balans zijn. Klopt die energiebalans niet? Dan kun je te maken krijgen met veel vermoeidheid en spanning  in je werk of juist met een gebrek aan uitdaging en onvoldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Een burn-out of een bore-out liggen dan op de loer. Een Werkenergieanalyse bij Humentality helpt je de vinger op de zere plek te leggen en acties te benoemen om je energie in balans te krijgen én te houden!

Voor als je:

 • je stress- en energiebronnen in kaart wilt brengen

 • je energiebalans, tevredenheid of motivatie wilt verbeteren

 • voor de keuze wel of niet van baan veranderen staat

 • doelgericht je loopbaan wilt sturen

 • een opleidings- of ontwikkelbehoefte in kaart wilt brengen

 • niet optimaal functioneert en wilt weten waar dit aan ligt

 • de prestaties van een team wilt optimaliseren

Jouw Werkenenergieanalysetraject
Een Werkenergieanalysetraject bij Humentality is een kort traject waarmee je snel je energiebronnen en je energienemers in kaart brengt zodat je effectief kunt gaan werken aan je bevlogenheid.

 

Humentality’s 3-Stappenplan voor jouw Werkenergieanalysetraject

1. Kennismaken

We beginnen met een korte intake / kennismaking waarin ik o.a. check of de vraag die jij graag beantwoord wilt zien binnen de scope van de Werkenergieanalyse ligt. Is dat het geval? Mooi, dan gaan we door met stap 2.

2. Invullen vragenlijsten

Je vult online de vragenlijsten van de Werkenergieanalyse in. Deze geven je inzicht in jouw energie- en stressbronnen op zowel organisatie- als functieniveau en worden visueel duidelijk weergegeven in een persoonlijke rapportage.

3. Uitkomsten en plan

We bespreken tijdens een coachingsgesprek de uitkomsten van de analyse. Waar zitten je stressbronnen? Wat zijn je energiegevers? Wat kost je veel energie? Hoe ziet de energiebalans eruit? Samen duiken we daarbij de diepte in. Welke aspecten kun je wel en welke kun je niet beïnvloeden? Welke toekomstige acties zijn effectief? We leggen een en ander vast in een persoonlijk prioriteitenplan zodat je daarna direct en doelgericht aan de slag kunt.

Resultaat

Een greep uit de resultaten van een Werkenergieanalyse:
 • Inzicht in energiebronnen en stressgevers op zowel individueel als op teamniveau
 • Inzicht in je bevlogenheidsniveau, mate van flow en hoe het met je gaat
 • Versnelling van het proces waarmee je regie op je loopbaan in handen neemt
 • Inzicht in waar je tegen aan loopt
 • Concrete en praktische handvatten om het anders te gaan doen
 • Goede basis voor jouw persoonlijke prioriteitenplan
 • Inzicht in de onderwerpen die je werkelijk zelf kunt beïnvloeden
 • Mogelijkheid tot zelfreflectie, zicht op zingeving

Ervaringen

Ik ben bij Ellen terecht gekomen omdat mijn werk veel energie kostte waardoor ik weinig energie meer over had voor het gezin. Via de werkenergieanalyse heb ik mijn bevlogenheid, mijn energie- en stressbronnen, mijn energiegevers en energienemers in beeld gebracht. Op basis hiervan heb ik samen met Ellen persoonlijke doelen gesteld waarmee ik direct aan de slag ben gegaan. Met resultaat!! De energie en het plezier in het werk kwamen snel weer terug.

Michiel - Beleidsadviseur

Enthousiast geworden?

De eerste stap
Wil jij ook graag kunnen profiteren van de resultaten van een Werkenergieanalyse? Begin dan vandaag aan je reis naar een evenwichtige energiebalans, zet de eerste stap en neem contact met me op!

Neem contact met mij op
Humentality © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram