Ellen en haar bedrijf

HomeEllen en haar bedrijf

Over Ellen en haar bedrijf

Wie Humentality zegt, zegt Ellen van den Wittenboer want deze bruisende loopbaanprofessional met meer dan 30 jaar ervaring begeleidt al 10 jaar vanuit haar eigen bedrijf Humentality mensen naar nieuw perspectief en plezier in werk en leven. Dat doet ze op haar geheel eigen en unieke wijze.

Stevige basis
Alles wat Ellen als loopbaancoach doet is gebaseerd op een solide fundament van gedegen vakkennis en ruime ervaring. Niet voor niets is ze al vele jaren een door de beroepsvereniging Noloc gecertificeerde Register Loopbaanprofessional en heeft ze bij elke periodieke hercertificatie een ruim overschot aan studiepunten. Want Ellen doet wat ze haar cliënten vaak adviseert: je eigen verantwoordelijkheid pakken, bijblijven in je vak, alert zijn op nieuwe ontwikkelingen en deze bestuderen en omarmen zodat je duurzaam inzetbaar blijft en tegelijkertijd je werk leuker maakt.

Diepgang
Als conservatorium geschoolde begon Ellen haar loopbaan als muziekdocente. Hoewel dit al mooi paste bij haar drijfveren ‘helpen’, ‘coachen’, ‘onderwijzen’, ‘adviseren’ en ‘creatieve oplossingen bieden’ miste ze in het contact met de scholieren de echte inhoudelijke diepgang. Diepgang die ze na een carrièreswitch wel vond in het werkterrein ‘mens en werk’ waar ze inmiddels meer dan 30 jaar actief is. Haar liefde voor muziek heeft daar overigens niet onder geleden: Ellen zingt elke week met volle overtuiging en veel voldoening klassieke muziek in een semiprofessioneel kamerkoor.

"Het is heerlijk om te sparren met Ellen. Als je met Ellen contact hebt, geeft dat een warm gevoel van thuiskomen en ga je weg met energie. Enthousiast, humorvol, warm-menselijk, integer, creatief en praktisch: dat zijn woorden die bij Ellen passen. Ze weet veel over klassieke muziek, zingen is haar grote hobby en haar lach galmt niet alleen door de concertzaal"

Meer ervaringen

Ellen over haar werk

“Werk is voor veel mensen heel belangrijk, velen besteden er in tijd uitgerekend 1/3 van hun leven aan. Hoe mooi is het dan dat ik er aan mag bijdragen dat mensen juist op het gebied van dat werk inzichten verwerven, hoop en perspectief krijgen en met een nieuw elan bij mij de deur uitgaan?

Ik vind het heerlijk om iemand op een humor- en tegelijkertijd tactvolle wijze, warm-confronterend dus, te helpen bij het ontdekken van zichzelf en zijn of haar kwaliteiten, talenten, valkuilen en oplossingen voor die valkuilen. Daarbij komt het mooi uit dat ik sterk ben in het mee-puzzelen, in het samen tot ideeën, oplossingsrichtingen en inzichten komen en dat ik een echte netwerker ben. Ik vind niets zo leuk als mensen en/of bedrijven verbinden met elkaar. Soms zijn dat verbindingen die helemaal niet voor de hand liggen maar die in de praktijk heel goed blijken te werken!

Vanuit mijn warme, spontane persoonlijkheid en mijn werkelijke zijn neem ik deze drie sleutelbegrippen elke dag mee naar mijn werk:

Lichtheid
Lichtheid
Gun het jezelf om uitdagingen aan te gaan met een zekere lichtheid! Het geeft zoveel ruimte als het je lukt om te glimlachen om jezelf. Wees aardig voor jezelf, heb mededogen, want alles mag er zijn. Daarbij is het goed om niet alleen de mogelijkheden te onderkennen, maar ook dat wat jou tegenhoudt. We zijn vaak heel erg gefocust op doen, maar je kunt ook dingen bereiken door te laten. Dan ontstaat er dikwijls verbazend veel ruimte voor iets nieuws.
Respect
Respect
Respect betekent voor mij een ander te laten zijn zoals hij of zij is. Come as you are. Iedereen is okay zoals hij of zij is. Ik vind het belangrijk om mensen de ruimte te geven zichzelf te zijn. Want alleen als je je veilig voelt kun je zelf ontdekken wie je werkelijk bent.
Dankbaarheid
Dankbaarheid
Voor mij is het belangrijk om mensen te helpen zichzelf te helpen. Daarbij is de reis de bestemming. Ik geniet op zo'n tocht van de indrukken die de mensen met wie ik samenwerk opdoen. Keer op keer kan ik me blijven verwonderen over de dingen die we onderweg ontdekken. Dan stemt het me dankbaar dat ik met iemand een stukje van zijn of haar tocht mag meelopen.

Ellen over zichzelf
“Ik denk dat je mij de bruisende, energieke, speelse, nieuwsgierige, puzzelende, creatieve, vurige, vrolijke, humorvolle, verbindende, blije, vrije, open, optimistische, netwerkende en zingende loopbaancoach zou kunnen noemen.”

.

Ellen over de bedrijfsnaam

“Humentalilty is voor mij de perfecte naam voor mijn bedrijf omdat er de associatie met 3 essentiële begrippen inzit: human (de mens staat centraal), mentaliteit (cruciaal, als je niet wilt dan houdt het op) en talent (dat iedereen heeft maar soms uit beeld raakt).”

Ellen over het beeldmerk

“Iedereen maakt in zijn of haar leven wel eens stormachtige tijden door. Harde wind, mee of tegen, kan dan maken dat je dreigt om te gaan. Ik bied je dan de tools om terug te veren. Dat zie je o.a. terug in de ronde vorm in het logo. Die ronde vorm symboliseert ook de wendbaarheid die iedereen nodig heeft om duurzaam inzetbaar te blijven. De vijf kleuren van de oosterse elementen (water, hout, vuur, aarde en metaal) zijn allemaal aanwezig in mijn logo. Dat vind ik belangrijk want ik werk namelijk naast allerlei westerse methoden ook graag met oosterse methoden zoals Human Design, 5-elementen persoonlijkheid volgens Nine Star Ki en met combinaties van westerse en oosterse technieken zoals ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Zelf draag ik onder andere het element vuur in mij en dat moest natuurlijk ook in het logo tot uiting komen. De vlam heeft daarbij de vorm van een pepertje want dat heeft iedereen op zijn tijd weleens nodig.”

Ellen over Loopbaancoaching XL

“ ‘Loopbaancoaching xl’ geeft mooi weer dat Humentality veel meer biedt dan sec alleen loopbaancoaching, maar dat daarbij altijd wel sprake is van een duidelijke link met loopbaan en werk.”

Ellen over de oranje stip

“Op mijn visitekaartje en andere huisstijldragers staat vaak een oranje stip. Op mijn kantoor ligt een mooie oranje bol van calciet. Beide staan ze symbool voor de stip die mijn cliënten tijdens het coachingstraject op hun horizon zetten. Zo geven zij zichzelf daarmee een doel en dus een koers en dus perspectief. Dat leeft echt een stuk fijner!”

Humentality © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram