Outplacement

HomeOutplacement

Daar sta je dan. Je vaste baan is of wordt beëindigd met een vaststellingsovereenkomst. Je bent boos, gekwetst en je hoofd staat niet naar een nieuwe baan. Of misschien ben je juist opgelucht en kun je niet wachten met het maken van een nieuwe start.

Wat jouw situatie ook is, er zijn altijd veel wezenlijke vragen. Hoe nu verder? Met jezelf? Met je emoties? Met het vinden van een nieuwe baan? Wat, waar en hoe? Als je een outplacementbudget of een transitievergoeding hebt, sta je er gelukkig niet alleen voor. Humentality helpt je door middel van een persoonlijk outplacementtraject nieuw perspectief en plezier in werk en leven te vinden.

Voor als je bijvoorbeeld:

 • op zoek moet naar een andere baan

 • door een reorganisatie boventallig wordt en je functie vervalt

 • niet meer voldoet aan de functie-eisen

 • niet meer bij de organisatie past

 • wilt weten hoe je een nieuwe leuke baan vindt waar je echt blij van wordt

 • wilt weten wat voor werk het beste bij je past

 • geen recente ervaring met solliciteren hebt

 • wil leren om te gaan met de emoties die bij het verlies van je baan kunnen horen

Jouw eigen outplacementtraject
Ieder mens is uniek. Iedere outplacement-situatie is anders. Daarom levert Humentality maatwerk. Wat jij nodig hebt staat centraal in jouw outplacementtraject. Sterker nog: omdat het jouw reis naar een nieuwe werktoekomst is, sta jij zelf aan het roer. Maar je staat er niet alleen voor! Ik reis actief met je mee. Met in mijn bagage: heel veel ervaring, een uitgebreid netwerk, kennis, tools en technieken en een duidelijk stappenplan dat voorkomt dat je vast komt te zitten of in cirkeltjes gaat ronddraaien. Aan de hand van het onderstaande stappenplan bepalen we samen de exacte route van jouw outplacementtraject en bekijken waar we wat uitgebreider bij stil gaan staan.

Humentality’s 4-Stappenplan voor jouw Outplacementtraject

1. Voorbereiding

Ben je klaar voor je nieuwe toekomst of is het goed om eerst met behulp van persoonlijke coaching aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het verwerken van de emoties rondom het verlies van je baan?

2. Oriëntatie

Weet je al waar je talenten liggen, wat je kunt en wat je wilt? Zo niet dan gaan we dat tijdens een loopbaanoriëntatie ontdekken en in kaart brengen.

3. Stip zetten, koers bepalen

Vanuit het ‘Wat wil ik?’ bepalen we samen een realistische koers naar de gewenste situatie en leggen dat vast in een Persoonlijk Arbeidsmarkt Aanbod (PAA) en bijbehorend actieplan.

4. Vaardigheden vergroten

Indien nodig gaan we daarna je arbeidsmarktvaardigheden vergroten zodat je wens ook daadwerkelijk realiteit kan worden. Afhankelijk van de situatie en jouw behoefte gaan we bijvoorbeeld aan de slag met je cv, je LinkedIn-profiel en je netwerk- en sollicitatievaardigheden, zodat jouw nieuwe koers je ook daadwerkelijk bij je nieuwe doel brengt!

Resultaat

Een greep uit de mogelijke resultaten:
 • Zicht op nieuwe, passende banen waarin je met veel plezier je kwaliteiten in kunt zetten
 • Weten wat je wilt en een duidelijk zoekprofiel
 • Nieuw perspectief en daarmee een goede kans op het vinden van nieuw werkgeluk
 • Handvatten om effectief te netwerken en je netwerk uit te breiden om zodoende die nieuwe baan te vinden
 • Tools om jezelf goed te kunnen presenteren in (online) (sollicitatie)gesprekken
 • Kennis van de arbeidsmarkt en weten waar je vacatures vindt
 • Een aansprekende brief en cv
 • Een goed LinkedIn-profiel en weten hoe je effectief om kunt gaan met social media

Ervaringen

Een top vakvrouw die mij liet zien wie ik ben en wat ik wil. Resultaat: een passende job en weer vol vertrouwen. Meer dan een aanrader!

M. - HR Manager

Als gevolg van mijn verhuizing naar de andere kant van het land en een reorganisatie kwam ik bij Humentality terecht. Samen met Ellen ging ik op zoek naar mogelijke manieren om een andere baan te vinden in mijn nieuwe woonplaats. Vooral het samen brainstormen en het feit dat iemand van buitenaf met een frisse blik nog eens naar je sollicitatiebrief en cv kijkt heb ik als heel erg nuttig en prettig ervaren.

Laura - Office Manager

Na elke bespreking van de resultaten van de opdrachten werd duidelijker waar functiemogelijkheden lagen. Hierdoor nam niet alleen mijn zelfvertrouwen toe, maar ook het vertrouwen in een goede en snelle afloop van mijn sollicitatietraject. Door de persoonlijke begeleiding kon ik beter afstand nemen van mijn vorige werkgever en kon ik mij volledig richten op mijn nieuwe toekomst, met dank aan de persoonlijke en enthousiaste begeleiding door Ellen.

John - Directeur Vastgoed

Voordat ik echt besefte wat er gebeurde zat ik ineens zonder werk thuis op de bank. Gelukkig kwam ik redelijk snel in contact met Ellen. Haar begeleiding heeft me echt geholpen om te kiezen voor de positieve insteek en er weer voor te gaan. Ze biedt je ruimte voor je persoonlijke proces maar bewaakt tegelijkertijd de grote lijn.

Odil - Manager

Enthousiast geworden?

Kosteloze kennismaking
Een outplacementtraject bij Humentality begint altijd met een uitgebreide en kosteloze kennismaking. Tijdens dat gesprek onderzoeken we of we samen een klik hebben. Zitten we inderdaad op dezelfde golflengte dan werk ik graag een voorstel en offerte voor jouw persoonlijke outplacementtraject voor je uit.

Kosten
Jouw budget is mijn leidraad bij het samenstellen van het voorstel. Een kort traject met focus op de essentiële punten kan je al veel brengen. Is er meer ruimte dan kan de begeleiding intensiever zijn. We spreken elkaar dan vaker en hebben meer gelegenheid voor uitdieping, onderbouwing en verwerking.

De eerste stap
Begin vandaag aan je reis naar een nieuw begin en nieuw perspectief en plezier in werk en leven! Zet de eerste stap en neem contact met me op.

Neem contact met mij op
Humentality © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram