Voor werkgevers

HomeVoor werkgevers

Voor organisaties is het belangrijk dat de medewerkers vitaal zijn, goed op hun plek zitten en hun kwaliteiten optimaal benutten. Daarom laten veel organisaties Humentality de Loopbaancoaching, Coaching, Assessment en Outplacement van hun werknemers verzorgen. Vaak gebeurt dat in de vorm van een individueel traject, terwijl in andere situaties de voorkeur uitgaat naar een collectieve benadering.

Individuele begeleiding

Medewerkers individueel door een externe loopbaanprofessional laten coachen, begeleiden of testen is een interessante uitbreiding van het instrumentenpalet van directeuren, managers en HR-specialisten. Dat werkt het beste als de desbetreffende medewerker inspraak heeft bij de keuze van de coach. Veel werkgevers laten hen daarom zelf kiezen uit enkele preferred suppliers. Vaak valt de keuze dan op Humentality, want dat is een keuze voor:

  1. Gegarandeerde vertrouwelijkheid van de gesprekken tussen coach en de medewerker.
  2. Een gedegen aanpak door een ervaren coach.
  3. Vooraf duidelijkheid – bij coachee en de werkgever - over doorlooptijd, kosten en wat er redelijkerwijs aan resultaat verwacht mag worden.
  4. Borging van de resultaten bij de medewerker.
  5. Integere en privacy respecterende terugkoppeling naar de werkgever, bijvoorbeeld in de vorm van een drie-gesprek (werkgever/manager – coachee – coach) of schriftelijke eindrapportages over het coachingsproces, indien van toepassing voorzien van adviezen voor de organisatie.

Groepsarrangementen

Wil je een groep collega’s, een afdeling of wellicht al je medewerkers de gelegenheid bieden gebruik te maken van de diensten van Humentality? Dat kan, in allerlei vormen. Voor meerdere opdrachtgevers verzorgt Humentality regelmatig dergelijke programma’s die uiteraard maatwerk zijn. Neem contact op en samen vinden we de aanpak die het beste bij jouw organisatie en mensen past. Ter inspiratie hierbij alvast enkele voorbeelden:

Wil je je medewerkers de gelegenheid geven om snel een goed beeld te krijgen van de positie op de arbeidsmarkt, de loopbaan en de ontwikkelingsmogelijkheden? Denk dan eens aan de Humentality Loopbaan Quickscan. In 1 individueel gesprek van 2 uur krijgt de medewerker dat beeld, inclusief een schriftelijke rapportage van de hoofdpunten en inspirerende aandachtspunten voor persoonlijke ontwikkeling.

Wil je de medewerkers niet alleen aan het denken zetten maar ook activeren en daadwerkelijk helpen in beweging te komen? Daarvoor is Humentality’s Loopbaan APK + Advies & Activatie heel geschikt. In een gecomprimeerd coachingstraject van circa 6 gesprekken bepalen we de coachvraag, brengen we de positie op de in- en externe arbeidsmarkt in kaart, bepalen we de gewenste nieuwe situatie en zetten we de eerste stappen richting dat doel. Kijk, zo houd je je workforce in tiptop-conditie!

Het Persoonlijk Ontwikkel Plan is en blijft een veelgebruikte methodiek, want voor velen is POP nog steeds top. Wilt u uw mensen helpen bij het werken met een POP? Vlieg dan Humentality in voor een passend maatwerktraject. Desgewenst doen we eerst een 0-meting middels een assessment. Kern van het traject is dat we de medewerkers begeleiden in het bepalen van wat er van hem of haar gevraagd gaat worden, hoe dat past bij de persoonlijke kwaliteiten en wat aandachts- en ontwikkelpunten zijn. Die laatste werken we samen uit in een concreet actieplan zodat de individuele medewerkers aan hun ontwikkeling - en die van de organisatie - gaan werken.

Waar krijg je energie van? Wat kost je energie? Dreigt een burn-out of heb je meer kans op een bore-out? Met een WerkEnergieAnalyse door Humentality krijgen je medewerkers snel inzicht en praktische handvatten op dit gebied en hebben ze meteen een prioriteitenplan in handen om daadwerkelijk stappen te gaan zetten.

Wil je je medewerkers inzicht geven in hun capaciteiten, kwaliteiten en verbeterkansen? Als gecertificeerd intermediair van gerenommeerde testen waaronder gamebased assesments geeft Humentality je medewerkers dat inzicht. Uiteraard gaat elke test bij Humentality vergezeld van een persoonlijke terugkoppeling en een duidelijke rapportage.

Soms moet je helaas afscheid nemen van een groep medewerkers. Humentality heeft de kennis, de ervaring en het netwerk om dit op een integere en professionele manier te begeleiden en kan middels een collectief outplacementprogramma de gehele outplacement - inclusief mobiliteitsbureau en groepsgewijze trainingen – verzorgen.

Ervaringen

Zowel met loopbaangesprekken als met workshops heeft Ellen onze medewerkers geholpen hun loopbaanplan verder vorm te geven. Ellen heeft een plezierige uitstraling, heeft en geeft tomeloze energie en verstaat haar vak als loopbaancoach. Het traject is door collega's > 8,5 gewaardeerd.

Patricia - HR Professional

Juist het feit dat ze meer biedt dan gevraagd, net dat stapje extra zet en met haar persoonlijke aandacht er alles aan doet om succes en resultaat te behalen maakt Ellen voor mij een betrouwbaar en professioneel business partner.

Petra - Founder | Director

Rabobank (lokale bank) is zeer tevreden over de inzet en kwaliteit die Ellen van den Wittenboer in dit project heeft geleverd. Zij heeft tijdens het project 48 gesprekken gevoerd. Medewerkers hebben aan de bank de terugkoppeling gegeven dat zij de gesprekken als zeer prettig en deskundig ervaren hebben.

Mathilde - Verandermanager

Humentality werkt o.a. voor:

Contact

Vind jij het ook belangrijk dat mensen vitaal zijn en goed op hun plek zitten? Dat ze hun kwaliteiten optimaal benutten en belemmeringen in hun functioneren kunnen aanpakken? Of wil je medewerkers in beweging brengen voor een nieuwe stap in hun carrière en/of in hun persoonlijke ontwikkeling? Neem dan nu contact op!

Neem contact met mij op
Humentality © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram