Assessment

HomeAssessment

Wat zijn mijn kwaliteiten? Wat zijn mijn intellectuele capaciteiten? Ben ik geschikt voor die functie? Welke competenties kan ik het beste verder ontwikkelen? Voor mensen met dit soort vragen is een assessment / persoonlijkheidsonderzoek bij Humentality een uitkomst. Je krijgt snel een helder inzicht in jouw situatie zodat je de juiste keuzes voor je toekomst kunt maken.

Voor als je bijvoorbeeld:

 • wilt weten of je geschikt bent voor die functie

 • benieuwd bent naar wat je werk- en denkniveau kan zijn (intellectuele capaciteiten)

 • wilt weten wat je talenten zijn

 • niet goed weet wat je kwaliteiten zijn

 • wilt weten waarom samenwerken of communiceren soms zo moeizaam gaat

 • wilt weten of je een bepaalde studie aan zou kunnen

 • graag wilt weten welke competenties je verder zou kunnen ontwikkelen

 • wilt weten of een leidinggevende functie bij je zou kunnen passen

Jouw persoonlijke assessment
Wie zich bewust is van zichzelf, kan de juiste keuzes maken voor zijn of haar loopbaan. Met een assessment of persoonsanalyse door Humentality krijg je het inzicht dat je nodig hebt op het terrein van:

Talenten, kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten
(Intellectuele) capaciteiten
Gedrag en karakter
Drijfveren en motiverende factoren
Geschiktheid voor een functie

Maar welk inzichten heb jij nu nodig om de juiste keuze te kunnen maken? Dat is uiteraard heel persoonlijk. Daarom levert Humentality op assessmentgebied uitsluitend persoonlijk maatwerk op basis van onderstaand 4 stappenplan.

Humentality’s 4 stappenplan voor jouw assessment

1. Onderzoeksvraag

Elk assessment begint met het gezamenlijk vaststellen op welke vragen je antwoord wilt krijgen, zodat het voor ons allebei kraakhelder is welk gebied(en) zoals persoonlijkheid, capaciteiten en/of competenties we gaan onderzoeken.

2. Testen

Elke assessment of persoonsanalyse bij Humentality bestaat uit een aantal bij jou passende gerenommeerde testen. Deze testen maak je online, op het moment waarop jou dat het beste uitkomt. Uiteraard behoren ook game-based assessments tot de mogelijkheden.

3. Terugkoppeling

Je krijgt persoonlijke terugkoppeling over de tests. In een één-op-één-gesprek deel ik de bevindingen met je. Ook krijg je advies over wat je het beste kunt ondernemen om in je loopbaan een goede volgende stap te zetten.

4. Schriftelijke rapportage

Van je assessment of persoonsanalyse ontvang je een schriftelijke rapportage. Deze rapportage is een goed vertrekpunt voor het nemen van besluiten of voor verdere loopbaanbegeleiding of persoonlijke coaching.

Resultaat

Afhankelijk van je vraagstelling krijgt je inzicht in:
 • Je talenten, capaciteiten en kwaliteiten
 • Communicatiestijlen en aandachtspunten in communicatie & samenwerking
 • Persoonskenmerken en vaardigheden
 • Ontwikkelkansen
 • Werk- en denkniveau
 • Passende studies en functies
 • Geschiktheid voor een specifieke functie

Ervaringen

Als je bijvoorbeeld wilt ontdekken welke talenten je (nog meer) hebt, wil ontwikkelen of inzetten, dan raad ik je zeker aan om dit met Ellen te onderzoeken.

Elsbeth - Accountmanager

Het gamebased assessment heeft me inzicht gegeven in hoe ik onbewust dingen zie, hoor en doe. Omdat het op basis van gaming is, is de uitslag zuiver…. Doordat de uitslagen van de test vergeleken worden met anderen, kun je meteen zien waar je goed, gemiddeld en wat minder sterk in bent. Hierdoor ben ik in staat geweest om mijn onderscheidend vermogen in beeld te brengen.

Aniek - Communicatie Adviseur

Enthousiast geworden?

Kosten
De kosten van een assessment hangen sterk af van welke vragen jij beantwoordt wilt zien. Hebben we dat helder, dan maak ik een plan en bijbehorende offerte voor jouw assessment zodat er vooraf duidelijkheid is over de kosten.

De eerste stap
Begin vandaag nog aan je reis naar nieuw perspectief en plezier in werk en leven! Een mooie eerste stap is het vergroten van je zelfkennis m.b.v. een assessment bij Humentality. Zet in vertrouwen die eerste stap en neem contact met me op.

Neem contact met mij op
Humentality © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram