Customer story Charlene

HomeErvaringenCustomer story Charlene

De nieuwe loopbaanstip aan de horizon van Odil

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec malesuada nec elit ac euismod. Donec tincidunt turpis in enim laoreet finibus. Donec eget pellentesque sem. Nunc lectus nisi, egestas ut nulla finibus, dapibus aliquam dui. Aenean faucibus, dolor quis sagittis tristique, libero turpis pulvinar lectus, a malesuada orci est a sapien. Ut rutrum odio tincidunt, consectetur dolor a, ullamcorper libero. Mauris sem tortor, aliquam vitae faucibus eget, gravida pulvinar est. Proin sagittis lacinia bibendum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec malesuada nec elit ac euismod. Donec tincidunt turpis in enim laoreet finibus. Donec eget pellentesque sem. Nunc lectus nisi, egestas ut nulla finibus, dapibus aliquam dui. Aenean faucibus, dolor quis sagittis tristique, libero turpis pulvinar lectus, a malesuada orci est a sapien. Ut rutrum odio tincidunt, consectetur dolor a, ullamcorper libero. Mauris sem tortor, aliquam vitae faucibus eget, gravida pulvinar est. Proin sagittis lacinia bibendum.

Customer story – Charlene’s keuzes voor werkgeluk

Ik ben nu echt heel erg gelukkig

“Ik ben enkele jaren geleden met Ellen in contact gekomen. Ik werkte destijds bij een financiële instelling en merkte dat ik daar niet meer op mijn plek zat. Ik vroeg me af: Wat is er nog meer dat bij mij past?

Om op deze vraag het antwoord te vinden heb ik Ellen in de arm genomen. Het ging in die tijd echter niet goed met mij; er was van alles aan de hand. Ellen merkte dat en mede op haar advies heb ik het coachingstraject stilgelegd zodat ik eerst met die andere zaken aan de slag kon.
Ik heb in die periode hard aan mezelf gewerkt en was 2 jaar later bezig met re-integreren op mijn werk bij de financiële instelling toen de vragen over wie ik ben en wat ik eigenlijk wil terugkwamen. Tijdens die re-integratie werd het me heel duidelijk dat ik die baan, dat werk in ieder geval niet meer wilde. Ik besloot daarom om afscheid te nemen van mijn werkgever. Maar wat wilde ik dan wel? Ik wist het echt niet. Daarom heb ik weer contact met Ellen opgenomen. Ik vroeg haar: ‘Wil je me helpen bij het bepalen van welke kant ik op wil?’. Dat wilde ze en we hebben het coachingstraject hervat.

Ik ben aan de slag gegaan met vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Dat was nodig want ik wist de antwoorden niet. Ik was echt helemaal blanco en kon gewoon geen antwoord geven op een vraag als: Wat vind je leuk?

Ik begon met het invullen van een aantal testen die me hielpen allerlei dingen over mezelf te ontdekken. Vandaaruit ben ik met hulp van Ellen een plan gaan maken waarbij we mijn ontdekkingen op persoonlijk gebied vertaalden naar aspecten die belangrijk zijn op het gebied van werk en baan zoals doelen, kwaliteiten, sterktes en zwaktes en inzicht in energiegevers en -nemers. Dat ik eerst in kaart heb gebracht wie ik ben heeft me daarbij enorm geholpen.

Resultaat van dit alles was dat ik een duidelijke richting kreeg. Het werd me duidelijk wat het beste bij mij past. Dat is met mensen werken, mensen helpen. Het frappante is dat ik in die richting aan het hbo heb gestudeerd. Door omstandigheden had ik nooit iets met dat diploma gedaan. Zou ik dat nu alsnog wel kunnen gaan doen? Mijn diploma was inmiddels 16 jaar oud en ik had geen enkele relevante werkervaring.

Ellen heeft me gemotiveerd om de stoute schoenen aan te trekken en toch in deze richting te gaan netwerken en solliciteren. Ze heeft me geholpen met mijn cv en met mijn motivatie- en sollicitatiebrief. Natuurlijk werd ik soms afgewezen maar met Ellens hulp heb ik volgehouden. En zo kwam ik in de situatie terecht dat ik uit twee aanbiedingen kon kiezen!

De eerste was bij het Rode Kruis. Ik had gesolliciteerd op de functie van locatie coördinator maar dat durfde men niet aan omdat ik geen relevante ervaring had. Ik kon echter wel op uitzendbasis aan de slag als woonbegeleider voor vluchtelingen, waarbij de deur naar een toekomst als locatie coördinator werd opengehouden. En ik kon aan de gang bij Jeugdzorg, in een best zware functie. Dat was een aanbod voor een vaste baan.

Wat te doen? Het was een dilemma, een keuze tussen het grotere werkplezier van de baan bij het Rode Kruis enerzijds en de grotere zekerheid van de baan bij Jeugdzorg anderzijds. Met hulp van Ellen heb ik besloten om te gaan voor het werk waar ik echt heel blij van wordt, ik was immers niet voor niets weggegaan bij de financiële instelling! Ik koos dus voor het Rode Kruis.

Inmiddels ligt deze keuze al weer een tijdje achter me en ik kan je zeggen: ik ben heel erg happy! Ik ben zo blij met dit werk dat ik dat niet eens goed kan omschrijven. Ik ga echt met heel veel plezier naar mijn werk en vind het alleen maar fijn als me gevraagd wordt om een extra dienst te draaien! Het Rode Kruis is ook erg tevreden en ik heb nu de kans om hen te laten zien wat ik kan, zodat ik alsnog in aanmerking kan komen voor de functie van locatie coördinator.

Ik vind Ellen echt een topper. Ze heeft me in het gehele traject gesteund en op de belangrijke momenten het zetje gegeven om ervoor te gaan. Zonder haar zou ik dit nu niet hebben gehad. Dan had ik mijn pogingen om in de nieuwe richting aan de slag te komen waarschijnlijk opgegeven en was ik weer in de wereld waarin ik 16 jaar heb gewerkt gaan zoeken. Dan was ik zeker niet zo blij geweest als nu. Want ik ben nu echt heel erg gelukkig!”

Humentality © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram